Vedvarende energi gavner miljøet og din bundlinje

Bolig, Hus og have

Grøn og vedvarende energi er ikke blot godt for miljøet – det gavner også virksomhedens bundlinje. Flere undersøgelser og rapporter fastslår, at alle dele af samfundet oplever positive effekter, hvis man udskifter de traditionelle energiformer med nye og moderne. Det er dog ikke gået op for alle endnu, afslører flere dokumenter, der henviser til virksomhedernes manglende investering i grønne løsninger.

Flere virksomheder arbejder med grøn energi – men der er langt flere, der kunne drage nytte af de positive effekter, vedvarende energi medbringer. Især solenergi, som kan udnyttes i store ørkenområder, er i høj kurs. Bedre bundlinje, brandingværdi og øget omsætning er blandt de faktorer, der gør alternative energiformer interessante for virksomheder. Grøn og vedvarende energi er flere ting som f.eks.

  • Vandenergi
  • Bølgeenergi
  • Vindenergi
  • Solenergi

Det er dog langt fra alle former for vedvarende energi, der er langt nok i dets udvikling til at være profitabelt. Bølgeenergi, som der er et stort potentiale i, er ikke nær så udviklet som vind- eller solenergi, der vurderes som de største økonomiske gevinster, når man taler om alternative energiformer.

Solenergi

Solenergi soler sig i muligheder

Solenergi er vurderet af mange som værende den alternative energiform, der kan få flere virksomheder og privatpersoner til at gå over til grønne løsninger. Det kan nemlig både gavne virksomhedslederen og den enkelte dansker.

Et solcelleanlæg kan installeres på de fleste hustage, hvilket gør det til en attraktiv og i sidste ende profitabel løsning for privatpersoner. Mange danske familier kan på ganske få år gå fra at være afhængig af traditionelle el-former, til hovedsageligt kun at benytte deres eget solcelleanlæg, hvilket øger rådighedsbeløbet for den enkelte familie.

På samme vis kan danske selskaber øge omsætningen, mens udgifterne minimeres. Potentialet for en højere grad af ressourceeffektivitet i danske virksomheder er nemlig meget stort. En nye rapport fra MacArthur-fonden viser, at danske virksomheder kan øge jobudbuddet med 13.000 stillinger frem til 2035, hvis man overgår til cirkulær økonomi. Derudover kan man mindske CO2-aftrykket med op til syv procent. Det er tal, de færreste danske virksomheder kender til.

Økonomisk gevinst

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan din virksomhed kan drage nytte af alternative energiformer og ultimativt øge bundlinjen, skal du kontakte Christian Betting. Christian Hjælper virksomheder med at udnytte de økonomiske gevinster, der findes, ved at gå fra traditionelle energiformer til f.eks. solenenergi.