Vælg den rigtige boligforsikring

Bolig

Hvert år er der mange som oplever indbrud og lignende tragiske hændelser i hjemmet, som gør, at de må bruge deres boligforsikring. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at finde en boligforsikring som lever op til de forventninger og potentielle risici der nu er omkring os. Det som mange forbinder med den slags boligforsikring, vil nok være sådan noget som en indboforsikring, som gør, at man kan få erstatning ved brand eller indbrud. Det er derfor en meget relevant boligforsikring og er heller ikke en man skal tage let på, da man aldrig ved hvad der kan ske. Det gør også, at man ikke skal leve i frygt for at der kunne ske noget når man ikke er hjemme. En boligforsikring som færre tænker på, er sådan noget som en ejerskifteforsikring. Det er måske et nyt ord for nogen, men det gør ikke, at forsikringen ikke er super relevant. Den er dog primært relevant for en speciel gruppe mennesker. Her er der tale om den gruppe mennesker, som står over for et huskøb. Når man skal ud og købe et nyt hus, får man en oversigt over husets tilstand og elinstallationer i form af tilstands- og elinstallationsrapporter. Det som man dog aldrig kan være helt 100 procent sikker på, det er hvorvidt at alle installationerne er helt lovlige, udført ordentligt og derved holdbare i flere år. Hvis man efter et år i et hus pludselig står med dårlige installationer, som ellers så fine ud på papiret, kan man godt blive en smule deprimeret. Ligeledes kan der være bygningsfejl og konstruktionsfejl, som ikke altid er så nemme at spotte, som man kunne håbe på. Det kan hurtigt løbe op og blive en dyr affære, hvis man ikke gør noget ved det inden det er for sent.
Heldigvis kan man gardere sig mod den risiko, ved at skrive en ejerskifteforsikring, som et rigtig godt supplement til andre former for boligforsikring, hvis man naturligvis står og skal købe nyt hus. Ideen er, at man sammen med sælger hæfter for de mangler der skulle være. Der er dog også visse områder som en ejerskifteforsikring ikke dækker og som kræver en anden boligforsikring. Er der eksempelvis ulovlige indretninger i bygningen eller ulovlige stik- og/eller kloakledninger udenfor selve bygningen, så har køber mulighed for at sagsøge sælger. Da det ikke er tilstande som fremgår af en tilstandsrapport. Derfor kan man få en boligforsikring, som også kan hjælpe sælger. Med en sælgeransvarsforsikring dækkes de omkostninger der kunne finde sted ved en eventuel retssag og derved hjælpe sælger.

Undersøg forskellige former for boligforsikring

Hvis nogen af de ovenstående forsikringer er ny information, er det helt sikkert en god idé, at man kigger lidt rundt og undersøger hvilke forsikringer og hvilken boligforsikring der passer til en. Generel er det et godt råd, at man ind i mellem holder øje med sine forsikringer og prøver at hente nye tilbud fra enten konkurrenter eller samme firma. I rigtig mange tilfælde kan de optimere din situation med enten bedre forsikringer eller bedre priser. Det gælder alle slags forsikringer og ikke kun forskellige former for boligforsikring. Skulle man have fundet de to nævnte former for boligforsikring interessant, er det en god idé at holde øje med Dansk Boligforsikring, da de tilbyder de to pågældende forsikringer. De står altid klar med rådgivning og vejledning, hvis man skulle være i tvivl om hvad det egentlig er for en slags forsikringer. De har en masse nyttig information og nyttige links som er hjælpsomme i en svær beslutningssituation. Ligeledes kan man kontakte dem hvis man stadig er usikker eller i tvivl om noget på deres hjemmeside.