Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med et ejerskifte?

Bolig, Rådgivning

Overvejer du at købe ny bolig? Der kan være flere grunde til, at man leder efter et nyt hjem. Det kan være, man har brug for mere eller mindre plads. Det kan også skyldes, at man pga. nyt job eller lignende har brug for at flytte til en anden by. Måske har man bare brug for lidt luftforandring. Uanset hvad er det både spændende og nervepirrende at skulle købe et nyt hjem. Hvad enten der er tale om en lejlighed, et sommerhus eller et almindeligt hus, er det ikke kun det, man kan se, som man køber. Og vil man være sikker på, at komme sikkert og trygt igennem et ejerskifte, er det en god idé at investere i en ejerskifteforsikring.

Undgå at købe katten i sækken

Som sagt er en bolig meget mere, end det man kan se. I forbindelse med et ejerskifte bliver der af sælger ofte udarbejdet en tilstands- og elrapport. Men der kan sagtens være skader, der ikke fremgår af disse rapporter, fordi de simpelthen ikke kan ses med det blotte øje. Selvom alt virker til at være fint, kan du derfor komme til at købe et hus med alvorlige skader i fx mure eller fundament. Og når du står som den nye ejer, er det dig, der kommer til at hæfte økonomisk for udbedring af disse skader – også selvom du ikke selv er skyld i dem. I forbindelse med et ejerskifte kan du forsikre dig mod denne situation ved hjælp af en ejerskifteforsikring.

Hvordan fungerer en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der beskytter dig mod at ende i denne situation. Skulle der være skjulte skader på huset, som du først opdager senere hen, går din forsikring i nogle tilfælde ind og dækker udgifterne. Og der er større sandsynlighed, end man lige umiddelbart tror, for at du finder skader på din nye bolig. Det er nemlig i hver 5. bolighandel, at man får brug for en ejerskifteforsikring. Samtidig er det de færreste erstatninger fra en ejerskifteforsikring, der ligger på mindre end 50.000 kr. Derfor kan det blive et dyrt valg at spare ejerskifteforsikringen væk.

Trygt ejerskifte – sådan gør du

Umiddelbart er det sælger, der står som ansvarlig for udbedring af skjulte skader, der bliver opdaget på huset. Men vedkommende kan fraskrive sig dette ansvar ved at få udarbejdet en tilstands- og elrapport samt tilbyde at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Det er her, at ansvaret overdrages til køber, og det derfor er en god idé at tage imod tilbuddet om en ejerskifteforsikring. Vær dog opmærksom på, at sælger ikke skal betale mere, selvom du vælger en dyrere ejerskifteforsikring. Det er heller ikke altid, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til ejerskifteforsikringer.

Hvilken ejerskifteforsikring dækker mest?

Med ejerskifteforsikringer er det nemlig ikke sådan, som man umiddelbart skulle tro. Selvom de alle sammen dækker efter den samme lov, er der store individuelle forskelle. Valget af ejerskifteforsikring er derfor ikke helt lige meget. Samtidig kan du ikke være sikker på, at den dyreste mulighed på markedet også er den, der dækker bedst. Hvis du vil finde frem til den bedste forsikring til dit ejerskifte, bør du derfor undersøge markedet og sammenligne de forskellige muligheder. Dansk Boligforsikring er et af de steder, hvor du kan få en billig og dækkende forsikring i forbindelse med dit ejerskifte. De arbejder udelukkende med boligforsikringer, hvilket er din garanti for, at de kender til markedet. Derfor er de et godt valg, hvis du ønsker dig en forsikring til dit ejerskifte, der er både billig og dækkende.

Skal du til at købe ny bolig?

Så bør du investere i en ejerskifteforsikring. Den dækker dig i enten 5 eller 10 år, alt efter hvilken type du vælger. Opdager du, at du har købt katten i sækken, og der er skjulte skader på boligen, er du altså langt bedre stillet, end hvis du ikke havde forsikret dig i forbindelse med et ejerskifte. Samtidig er det en god idé at sætte dig grundigt ind i betingelserne, når du køber din ejerskifteforsikring. Kun på den måde er du sikker på, at du ved, hvilke skader der er dækket. Vil du undgå grimme overraskelser senere hen, er det altså det, du skal gøre, inden ejerskiftet.