Sådan kan en temperaturmåler hjælpe dig i hverdagen

Erhverv

Når jeg siger temperaturmåler, hvad tænker du så? De fleste af os forbinder nok ordet med bestemmelsen af kropstemperaturen, når man skal vurdere en syg person. Men vidste du, at der findes mange andre former for temperaturmålere, som hurtigt kan gøre det hele til en lettere og tryggere hverdag?

Hvad kan du bruge den til?

Der eksistere mange forskellige temperaturmålere, så du er sikker på at finde en, der dækker dit behov. Hvad enten du skal bruge et termometer til måling af temperaturen i din opvaskemaskine, til at spottjekke fødevarer eller til måling af forskellige lufttemperaturer, så kan en temperaturmåler hjælpe dig med at garantere en forsvarlig og rar temperatur alle tider af døgnet.

Hvilken type skal du vælge?

Som sagt findes der mange situationer, hvor en temperaturmåler kan være et behjælpeligt værktøj. Så det er selvfølgelig vigtigt at finde en måler, som fungerer til din hverdag. Derfor kan du vælge mellem infrarøde temperaturmålere eller termometre med Bluetooth, WiFi og iCloud-løsning.

Med et infrarødt termometer måler du varmeudstrålingen fra overfladen af et materiale uden at komme i direkte kontakt med selve materialet. Dette sikrer dig mod at efterlade mærker efter en måling. Derudover er denne type specielt velegnet til at måle overfladetemperaturer på følsomme objekter og ujævne flader. Det er uanset, om målingen bliver foretaget på kort eller lang afstand. Så står du om sommeren og er usikker på, om grillen nu er den rette temperatur til at smide bøfferne på, så kan et infrarødt termometer være den rette hjælp. Skal du bruger din måler i forbindelse med erhverv eller andet lignende, så skal du selvfølgelig vælge de mere præcise modeller. Så inden du vælger din måler, skal du være opmærksom på, at apparaterne har forskellige anvendelsesmuligheder. Hvor nogle kun er til temperaturmåling af rum-, væg, eller en anden overflade, så findes der andre apparater, som kan det hele. Derfor varierer de også i pris.

For at gøre det endnu nemmere og give dig et bedre overblik over dine målinger kan du også købe temperatur dataloggere, hvor formålet er at følge et temperaturforløb over en bestemt tidsramme. Her er det op til dig, om du skal bruge en engangsdatalogger eller en datalogger, der kan overvåge dine temperaturer og sende dem til din telefon, tablet eller computer via Bluetooth, WiFi eller din iCloud-løsning.

Dette giver dig mulighed for at bogføre og have fuld kontrol over dine målinger, selvom du er langt væk fra målestedet. Udover selve dataloggeren er det også muligt at opdatere med en alarmlogger. Den har til formål at alarmere dig, hvis en bestemt hændelse opstår f.eks. ved for høj temperatur.

Er du interesseret i at vide mere om temperaturmålere, så klik her

Din måler kan garantere dig et bedre indeklima

Som introduceret i begyndelsen af artiklen, kan en temperaturmåler hjælpe dig med at holde styr på temperaturen i diverse rum – men hvad med CO2 niveauet?

Et godt indeklima spiller en afgørende rolle for ens helbred. Men det er de færreste, der faktisk tænker over CO2 niveauet som en afgørende faktor, da CO2 ikke umiddelbart kan registreres af mennesker. Men bare rolig. Også her er det muligt at finde en temperaturmåler, som kan hjælpe. En indeklimamåler har til formål at måle niveauet af CO2, hvad enten det drejer sig om en skole, en arbejdsplads eller i hjemmet. Således har du, din arbejdsplads eller skole mulighed for at arbejde i et miljø, hvor luften er sund at indånde. Med en indeklimamåler behøver, du derfor ikke længere forholde dig til uvisheden, om dit CO2 niveau er skadegørende.

Udover CO2 niveauet, findes der også andre parametre, hvis tilstedeværelse kan have en betydelig effekt på indeklimaet. Dette gælder bl.a. lydniveauet, OZON og kulilte, som der alle findes målere til.