Opstigende grundfugt kan give din kælder skimmelsvamp

Bolig, Hus og have

En fugtig kælder er noget, som rigtig mange boligejere kæmper med. Så snart man kommer ned i kælderen, møder man en duft af ”kælder”. Dette er et resultat af opstigende grundfugt. Det kan så have resulteret i udviklingen af svimmelsvamp i din kælder.

Red dine ting i kælderen fra opstigende grundfugt

Der er mange grunde til at gøre noget ved dette problem. Den første grund er at redde de ting, som du opbevarer i din kælder. Dine ting tager skade af fugten og får samtidigt lugten af ”kælder” med tiden. Det er altid ærgerligt, når ens ting i kælderen bliver ødelagt med tiden. Ofte opbevares gamle minder og arvestykker i kælderen, og ting som disse kan ikke genanskaffes.

En anden grund, er at den opstigende grundfugt med tiden udvikler skimmelsvamp. Skimmelsvamp er sundhedsskadeligt og kan medføre symptomer som hovedpine og svimmelhed. Dine kælderrum vil med andre ord være ubrugelige til både beboelse, men også til opbevaring.

Omfangsdræn koster meget og kræver meget arbejde

Den klassiske løsning mod opstigende grundfugt er at få anlagt omfangsdræn. Der er dog ulemper ved at benytte denne løsning. For det første koster det mange penge at få det udført. En anden grund er at det kræver, at store dele af din have bliver gravet op. For mange haveejere vil dette være en hård beslutning. Der kan være brugt hundredvis af timer på at få haven til at være perfekt. Disse timer vil være spildt, hvis haven bliver gravet op. Dette kan være en uoverkommelig tanke for rigtig mange mennesker, der gør, at de vil tænke sig ekstra om, inden de vælger at gøre noget ved fugt problemerne.

Elektro osmose er en løsning mod opstigende grundfugt

Heldigvis er der et nyt produkt, der kan hjælpe dig mod opstigende grundfugt. Dette produkt hedder drymat systems og benytter elektro osmose. Systemet der består elektroder, ledning og en lille boks leder vandet væk fra vægge og lignende. Dermed modvirker systemet opstigende grundfugt og forebygger tilfælde af skimmelsvamp. Selve installationen tager kun to dage, og derefter vil problemet blive bekæmpet.

Denne løsning er meget simpel og nem at installere. Specielt sammenlignet med omfangsdræn er dette et billigere og nemmere alternativ.

Så hvis du har et problem med opstigende grundfugt eller ønsker at komme det i forkøbet, bør du ikke tøve med at komme i gang. Det er aldrig for sent at gøre noget ved fugt problemerne, men skimmelsvampen forsvinder ikke af sig selv.