Omfangsdræn – din forsikring mod fugt i fundamentet

Bolig, Byggeri, Erhverv

Du kender sikkert til problemet: du har stået med en fugtig kælder, opdaget at dit hus har et beskadiget boligfundament eller bygningsværk eller sunget med på Nikolaj Lie Kaas og Rasmus Bjergs humoristiske ”hyldestsang” til de mange skybrud, der har kostet adskillige danske husejere både penge og frustrationer i forbindelse med fugt- og vandskader på deres bolig. Spørgsmålet er dog: kender du til løsningen?

Omfangsdræn er en teknik, der anvendes, når dit hus skal beskyttes mod det, til tider, utilregnelige danske vejr. Omfangdrænets primære funktion er at beskytte din bolig mod fugt- og vandskader, i forbindelse med kraftigt regnvejr og overfladevand. Ved at dirigere overfladevand væk fra din bolig, holder omfangsdrænet din boligs bygningsværk og fundamentet tørt, samt sparrer dig for bekymringer over de utallige og ubehagelige eftervirkninger et vand- og fugtskadet fundament kan medføre. Risikoen for vand- og fugtskader i din boligs fundament og bygningsværk forekommer hyppigst i forbindelse med ældre huse og ejendomme – men, problemet kan opstå uanset dit hus’ forfatning.

Implementeringen af et omfangsdræn kan være en større proces, og det er ikke noget, der anbefales, at den almindelig danske husejer kaster sig ud i. Da udgravningen i forbindelse med drænets installering kræver nogle helt specifikke mål og forholdsregler, kan en forkert tilgang til opgaven volde store skader på din bolig og kan i værste tilfælde forsage et kollaps af dit hus’ vægge. Derfor anbefales det at kontakte virksomheder med fagteknisk ekspertise og professionelt udstyr – både for at sikre, at der ikke sker store skader på din bolig, men også for at sikre, at omfangsdrænet fungerer så effektivt som muligt, og samtidig sparrer dig for fremtidig vedligeholdelse.

Et omfangsdræn er ikke den eneste løsning i forhold til at sikre din bolig mod fugt- og vanskader. Men, med et omfangsdræn investerer du, i en langtidsholdbar løsning, der er med til at sikre dit hus overfor skader i fundament og bygningsværk forårsaget af vand og fugt.

Hvis bekymringen opstår, når det er kraftig regn eller skybrud, og tanken om det potentielle vandniveau i din kælder kan ødelægge din ferie væk hjemmefra så gå præventivt til værks og få beskyttet din ejendom for vandskader med et omfangsdræn.

Tag kontakt til din nærmeste autoriserede kloakmester virksomhed for at høre, hvordan du kan beskytte din ejendoms fundament og bygningsværk mod vand- og fugtskader med et omfangsdræn i dag.