MySafety i kamp mod nethad, internetkriminalitet – og chikane

Forsikring

MySafetymySafety er et svensk forsikringsselskab, som tilbyder forsikringer og beskyttelse mod identitetstyveri, internet-chikane og andet web-baseret kriminalitet. Den seneste, digitale udvikling har ført til, at mySafety har rigtig travlt. Bare i denne sommer har de svenske medier rapporteret om flere tilfælde af identitetskapring, hvor svindlere hacker sig ind til personlige bankoplysninger, hvorefter de bruger disse oplysninger til at bestille varer eller endda optage lån i ofrets navn.

Ifølge mySafety er det både vigtigt og relevant, at medierne tager disse typer af enkeltsager op, fordi problemerne med denne type kriminalitet begynder at ligne en epidemi. MySafety har i den forbindelse i samarbejde med SIFO fået foretaget en undersøgelse, som viser, at i alt 955.000 svenskere enten selv er blevet ramt eller kender nogen, der har lidt under online identitets-kapring. Det er en stigning på 16 procent sammenlignet med 2014. Blandt unge voksne, der ofte bruger internettet, er stigningen endnu større. Ifølge mySafety og SIFO er stigningen i aldersgruppen 16-29 helt oppe på 40 procent.

Identitetskapring er en alvorlig sag

At blive offer for online identitetskapring er ikke en behagelig oplevelse. MySafety AB er dagligt i berøring med kunder, der både oplever frustration, angst og magtesløshed som bevis på, hvor offensiv en oplevelse online identitetskapring kan være. Problemerne med identitetskapring fortsætter desværre også efter forbrydelsen er begået, hvor flere ofre må kæmpe mod både bureaukrati og politiet, der prioriterer andre sager langt over denne form for kriminalitet.

Her kan mySafety heldigvis komme ofre for identitetskapringer til hjælp.

MySafety sørger for at skubbe din sag frem og hjælper med alt den administration, der er påkrævet. Frem for alt kan mySafety hurtigt blokere dit nummer, hvis en ulykke skulle ske og med en forsikring hos mySafety beskyttes dine personlige oplysninger i en sådan grad, at gerningsmanden sjældent får tid til at udnytte dine personlige oplysninger til kriminelle formål. MySafety ser det som en selvfølge at bistå med hjælp og beskyttelse helt indtil, at sagen er færdig og afsluttet.

MySafety er med i kampen mod internethad

SommySafety beskrevet formoder mySafety desværre kun, at der vil forekomme en stigning i antal af identitetskapringer. En bekymrende udvikling, der ifølge mySafety må tages meget alvorligt. I den forbindelse har mySafety opstartet kampagnen No Hate Speech, som blev gennemført i løbet af oktober og kulminerede den 4. november. Desuden har mySafety sammen med nyhedsmediet Nyheter24 desuden indført en ny pris, som kaldes ”Året Nätängel”. Prisen uddeles årligt til en person eller organisation, der arbejder mod nethad og mere kærlighed på internettet.

Internetsvindel og internethad fortsætter med at stige, men for dem, der ønsker at være på den sikre side, er det nu altså muligt at beskytte sig hos mySafety AB.