Mange fordele ved facility- og ejendomsservice

Erhverv, kontorrengøring, Rengøring

Facility service er som sådan ikke noget nyt fænomen. I vores del af verdenen, har det været under opsejling i et stykke tid, og nu er det begyndt at indtage Danmarks erhvervsliv. Facility service omhandler typisk, at virksomheden samler alt sin fysiske vedligeholdelse og fornyelse, hos én samlet samarbejdspartner. Således indebærer facility service både renovation og ejendomsservice.

 

Hvad indebærer ejendomsservice?

Kort fortalt dækker ejendomsservice over rengøring af det indvendige inventar (gulv, vinduer, toilet, køkken, osv.), samt håndtering af de pligter, der hører med til vedligeholdelsen af de udendørs arealer. F.eks. er det ved at blive vinter, og metrologerne har lovet hvid jul. Hvor hyggeligt det end lyder, betyder dette også, at vejene og gaderne vil blive fyldt med sne. Med en ejendomsservice tilknyttet virksomheden, bliver man fri for at skulle ud med sneskovlen for at gøre fri bane til hovedindgangen. Det samme gælder om sommeren, hvor de grønne arealer meget muligt tilfører skønhed til omgivelserne, men dette er kun så længe, at græsset ikke bliver for langt, og hækken ikke bliver for asymmetrisk. En ejendomsservice sørger for, at der er orden på disse ting.

 

Forskel på ejendomsservice og facility service?

Facility service er derimod den hele pakke, som udover ejendomsservice også omfatter renovering og/eller udbygning. På den måde klarer samarbejdspartneren al kontakt til håndværkere, samt projektstyring af forløbet.

Det skal dog huskes, at der ikke eksisterer nogen endegyldig definition på begreberne. Hos nogle udbydere er facility service og ejendomsservice fuldstændig det samme, og andre steder er ejendomsservice en del af facility service som beskrevet ovenover. Det korte og lange er, at hvis man som virksomhed gerne vil holde de fysiske rammer præsentable, gør man klogt i at indgå i en serviceaftale med en udbyder. Hvis man er i tvivl om, hvad der helt præcist indgår i pakken, og om der er tale om en facility service eller ejendomsservice, kan det betale sig at tage kontakt til udbyder først for at få det uddybet og præciseret.

Som udgangspunkt kan man også altid tage et kig på hjemmesiden, hvor det ofte står skrevet i punktform, hvad pakken specifikt indeholder.

 

En samlet pakke

Der er mange fordele vedrørende et samarbejde omkring facility service hos én samlet udbyder. Udover selve arbejdet der ligger i drift- og vedligeholdelse, skaber det også et kendskab og personligt forhold til udbyderen. Dette medfører en synergieffekt i forhold til hvordan arbejdet skal udføres, hvilket betyder at udbyderen af ejendomsservicen ikke skal spørge hver gang, en lille og ubetydningsfuld beslutning skal traffes. Man kan som virksomhed have bestemte præferencer for, hvornår inventaret trænger til en rengøring, hvor langt ned græsset skal klippes, eller hvilken type mad kantinen skal servere. Via en facility service lærer virksomheden og udbyderen hinanden at kende, så de på den måde ikke ’skal starte forfra’, når de fysiske rammer stiller nye krav og derved medfører nye opgaver. Over tid giver facility service en historik til forholdet, så parterne lærer hinandens tankegang og foretrukne metoder at kende. Fuldstændig ligesom at to personer der både er kollegaer og venner, arbejder bedre sammen end to kollegaer, som aldrig har mødt hinanden før. Dette sparer begge parter under en ejendomsservice en masse tid, som i sidste ende vil spare en masse penge.

En ejendomsservice er derfor en rigtig god ide, for virksomheder som er interesseret i at spare tid og penge. Dette er både i forhold til de kortsigtede rengøringer og oprydninger, samt de langsigtede renoveringer og udbygninger.