Lær mere om, hvad LED belysning er

lys

led belysningPå Mr Perfects hjemmeside kan man få et kæmpe udvalg af LED belysning til spotpriser. Men inden du begynder at lede efter forskellige former for belysning med LED, kan det være godt at vide, hvad LED belysning i realiteten dækker over, og hvordan LED belysning skiller sig ud i forhold til øvrig belysning. Når du har en basis viden om, hvad LED belysning er, kan du nemlig være mere sikker på, at det rent faktisk også er LED belysning, som vil dække dine behov for belysning. Og derudover vil du som forbruger hurtigt kunne finde ud af, hvilken nøjagtig form eller variant for LED belysning du skal vælge.

 

LED belysning er både strøm og energibesparende

 

LED er et engelsk ord, der står for Light Emitting Diode. LED er en elektronisk diode, der omsætter energi til lys. Modsat andre lys teknologier udvikler den diode, der sidder i LED belysning ikke nævneværdig varme. Også derfor kan LED belysning ofte holde meget længere, fordi slitagen er væsentlig mindre end andre teknologier. Omvendt bruger en glødepære ca. 10 procent af energien til at lave lys og ca. 90 procent til varme. LED belysning udvikler på den måde ikke nævneværdig varme – kun lys. Og lige præcis fordi, at LED belysning har en meget lav udledning af varme, kan man montere LED belysning helt tæt på for eksempel loftet eller væggen uden risikoen for eksempelvis brand.  Derudover kan man spare meget på strøm og dermed forbrug. For eksempel kan man få 10 gange så meget LED belysning overfor belysning fra en glødepære til det samme forbrug af strøm.

Tre vigtige betegnelser at kende ved LED belysning

 

Der er tre betegnelse, som der er rigtig gode at kende til, når man som forbruger skal vælge den LED belysning, der dækker de ønsker og behov, man som forbruger har til LED belysningen. De tre betegnelser er, det der kaldes Lumen, RA-værdi og Kelvin.

 

Lumen er ydeevnen i pæren, som bestemmer lysets styrke. Jo højere lumen jo bedre ydeevne og jo stærkere lysstyrke.

 

Kelvin er den betegnelse, der fortæller forbrugeren, hvorvidt LED belysningen lyser koldt, som giver et blpligt skær eller om LED belysningen lyser med et varmt skær, som gør farven på lyset mere gult.

 

RA-værdien er god at kende, hvis forbrugeren ønsker at vide noget om LED belysningens evne til at gengive farver. Dagslys har en RA-værdi på 100, så jo højere RA-værdi, jo bedre farvegengivelse. Belysning med LED har typisk en RA-værdi på 85 og helt op til 95. Jo højere jo dyrere, for det kvaliteten af dioden som er udslagsgivende for kvaliteten af lys.

 

LED belysning er særligt på grund af dets lysstyrke anvendeligt på arbejdspladsen og specielt på kontorarbejdspladser, hvor de ansatte skal have et skarpt og stærkt lys, så de ikke har problemer med at se ved deres computere. Men derudover anvendes LED belysning også på de fleste toiletter – igen fordi man her har brug for et stærkt lys, når man skal se sig i spejlet.