Lån penge på en alternativ måde ved at tage pant i værdier

Rådgivning

Er du en af de mange danskere, der har overvejet at låne penge? De fleste af os kender nok til problematikken med, at budgettet kan være lidt stramt. Måske bliver en måneds budget væltet af en uforudset udgift, som gør, at man har brug for lidt ekstra penge. Det kan også være, man blot kunne tænke sig nogle kontanter til at forsøde hverdagen en smule. Uanset årsagen er der i dag mange, der løser problemet ved at låne penge. Det er også en mulighed, der er udmærket til at give en de fornødne penge, som man har brug for. Dog er der forskellige måder, man kan låne på. Og det kan være en god idé at undersøge fordele og ulemper ved alle, inden man tager sit endelige valg. Det kan i sidste ende være med til at afgøre, om lånet bliver en god eller alt for dyr løsning.

Det traditionelle lån i banken

De fleste tænker på at gå i banken, når man siger ”lån penge”. Det er også da også en god løsning, hvis man vil låne penge. Især hvis der er tale om større summer, som hvis man fx vil investere i et hus eller en bil. Dog skal man være opmærksom på, at banken ikke låner ud til hvem som helst. Det kræver et grundigt tjek af din økonomi, inden de giver dig lov til at låne penge. Selv hvis du får lov, vil der også være et loft på, hvor meget du kan låne. Hvis du står og skal bruge pengene her og nu, er det derfor ikke en specielt god løsning. Det kan nemlig være en besværlig og tidskrævende affære at få lov til at låne i banken. Derfor er der mange, der tyr til andre løsninger, når de ønsker at låne penge.

Kviklån er ikke altid en god løsning

Som alternativ til lånet i banken er der kviklånet. Denne løsning er der mange, der bruger, når de skal bruge mindre beløb her og nu. Når man tager et kviklån, skal der ikke laves noget tjek af økonomien, og derfor er det langt hurtigere end at gå i banken. Mange kviklån lover, at man har pengene på sin konto inden for 24 timer. Derfor er det en fristende mulighed. Dog skal man være opmærksom på, at udbyderen ikke har sikkerhed for at få sine penge hjem, på samme måde som banken har. Derfor vil renterne på et kviklån ofte være utroligt dyre. Har man et kviklån over en længere tidsperiode, kan det derfor blive en dyr affære at have selv små lån. Derfor er det også en mulighed, man skal tænke grundigt over, inden man takker ja.

Du kan tage pant i dine værdigenstande

De fleste af os har et eller andet af værdi derhjemme. Det kan være designermøbler, kunst, smykker, ure eller noget helt andet. Det kan virke irriterende, at man bliver nødt til at låne penge, når man i princippet har dem – bare bundet i genstande. Og her kommer muligheden for at tage pant i ens værdigenstande ind i billedet. På den måde kan man nemlig få nytte af den værdi, der er bundet i værdigenstanden. Man kan sige, at du låner penge, hvor den pågældende genstand står som garanti for lånet. Derfor er det langt fra lige så dyrt om måneden, som det er tilfældet med andre typer af lån. Og nærmest enhver genstand med værdi kan bruges, lige fra fingerringe til sommerhuse.

Hvordan fungerer det, hvis man vil låne penge?

Det er ikke alene smart at låne penge ved at tage pant i sine værdigenstande – det er også nemt. Det hele kan faktisk gøre hjemme fra sofaen via internettet. Du kan ansøge om et lån ved at udfylde detaljer og vedhæfte et billede af den værdigenstand, du ønsker at pantsætte. Derefter får du et bud på, hvor mange penge du kan forvente at få for den pågældende genstand. Siger du ja til tilbuddet, bliver der foretaget en ekspertvurdering af værdigenstanden, hvor dens endelige værdi bliver fastlagt. Er du stadig interesseret, bliver der udarbejdet en kontrakt, og når den er underskrevet af begge parter, er lånet gennemført.

Få dine penge hurtigt

En af de helt store fordele ved et kviklån er, at det går hurtigt. Det samme er tilfældet, hvis du vælger at låne penge ved at tage pant i en værdigenstand. Hvis du står og mangler penge her og nu, er det derfor en god løsning. Det hele kan gøres hjemmefra, så du kan i princippet ansøge med det samme. Det er ganske nemt, og du får fuld gennemskuelighed fra starten. Samtidig er det gratis at sende en ansøgning og få et bud på, hvor meget du kan få ved at låne penge ved at tage pant i en værdigenstand. Det er derfor et godt sted at starte, hvis du overvejer at låne penge.