Hvordan spiller man bordfodbold?

Diverse, fritid

Bordfodbold består af to hold, og spillet starter, når en bold gives op på midten. Ligesom i almindelig fodbold, gælder det herefter om at skyde bolden i modstanderens mål. Point gives for hvert mål, og spillet slutter når den ene af spillerne har opnået 10 mål. Dette er de fundamentale regler for bordfodbold, men herfra kan spillet godt være forskelligt, alt efter hvilke regler man spiller med. F.eks. er der mange, som spiller med, at man ikke må score fra midten. Der er også nogen, som spiller med, at hvis der skulle blive scoret fra midten, får det næste hold som scorer et gældende mål (dvs. et mål der ikke er scoret fra midten) 2 point i stedet for 1.

Er der forskellige slags bordfodboldborde?

Ja, det er der. Typisk taler man enten om et italiensk- eller fransk bordfodboldbord. De italienske har en glasplade ovenpå spillet, og bolden er en let plastikbold. Et fransk bordfodboldbord er uden glas, og bolden er lavet af kork, der gør den tungere end bolden i den italienske model.

Hvor mange spillere kan deltage ved et spil bordfodbold?

På trods af at et spil bordfodbold kun består af to hold, kan der sagtens være mange deltagere med på et givent spil. Man kan eksempelvis spille med udskiftninger, hvor en ny spiller overtager for en anden ved hvert mål. En anden måde er ved at lave en turnering, hvor man laver flere hold. Ved afslutning af hver kamp, skal vinderen af kampen møde en ny udfordrer. Derfor er bordfodbold velegnet som underholdning til arrangementer, da der ikke er nogen direkte begrænsninger for antal deltagere. De fleste vil dog nok mene, at det er sjovest at spille bordfodbold, når man spiller 1 mod 1 eller 2 mod 2.

Uanset hvad, er bordfodbold et yderst underholdende spil!