Har vi brug for en låsesmed på Frederiksberg?

låsesmed

En låsesmed kan hjælpe dig med meget, mere end man skulle tro. Mange tror nemlig kun at en låsesmed, låser døre op for folk der har glemt sin nøgle. Hvis man spørger den lokale låsesmed, vil han dog kunne fortælle dig, at han tilbyder dig en langt større portefølje af produkter og services end det. Din låsesmed kan nemlig også hjælpe dig med sikring af din bolig, inden tyven forsøger at begå indbrud. Dette kan eksempelvis gøres ved hjælp af en såkaldt Securestrip, som er en stålkarm, der monteres udvendigt på døre- og vindueskarme. Dette skal holde tyven fra at kunne bryde ind i huset med et brækjern. Normalt kan en låsesmed også udskifte døre, låse og håndtag.

Men hvis man kigger på statistikker over, hvor der bliver begået flest indbrud, så ligger Frederiksberg kommune meget lavt sammenlignet med landets samlede gennemsnit. Derfor kan man spørge sig selv, om den lokale låsesmed i Frederiksberg kommune kan gå på pension?

Strandvejskommunerne er mest udsatte

Frederiksberg kommune er en lille kommune beliggende i hjertet af København. Selvom Københavnsområdet er det sted i landet, hvor befolkningstætheden er højest, er det ikke her hvor der sker flest indbrud.

Faktisk ligger Københavns kommune lige under gennemsnittet for landet. Frederiksberg ligger endnu lavere. Hvis man der imod rejser nord for Hovedstaden finder man de kommuner, hvor man kan antage, at den lokale låsesmed har travlt med at udskifte låse og glarmesteren arbejder på at montere nye vinduer.

Tal fra rigspolitiet og Danmarks statistik viser nemlig, at det er strandvejskommunerne nord for Frederiksberg, der er hårdest ramt af de ubehagelige indbrud. Det kan der være flere årsager til. Der er dog en årsag, som er mere åbenlys end nogen af de andre: Penge.

Boligerne på strandvejen og de omkringliggende gader er nemlig kendt for at være af meget høj værdi. Det samme må antages for indholdet af husene. Dyer designermøbler og lamper, fladskærme, computere og lignende, er alle sammen varer som indbrudstyvene tydeligvis finder interessant.

Men selvom indbrudsraten ifølge tallene fra rigspolitiet og Danmarks statistik er en af landets laveste i Frederiksberg kommune, betyder det ikke at man helt kan undvære en lokal låsesmed på Frederiksberg.

Din låsesmed på Frederiksberg har døgnvagt

Forestil dig scenariet: Du er på vej hjem fra en tur i byen med vennerne. Det er sent på natten, og du er både træt og sulten. Endelig står du ved din hoveddør i hjertet af Frederiksberg. Du forsøger med den ene hånd at fiske nøglen til døren op af din lomme, mens den anden hånd balancerer pizzaen fra det lokale pizzeria. Efter at have gennemgået alle dine lommer må du give op. Du har enten tabt din nøgle eller glemt den inde i din lejlighed, inden du tog af sted. Hvad gør du nu?

Hvis du ikke har været proaktiv og gemt en ekstranøgle hos en ven, er den eneste rationelle løsning at få mobilen op af lommen og Google den lokale låsesmed på Frederiksberg. Hvis du ringer til Københavns låsesmed, er du nemlig så heldig, at kunne fange dem på hvilket som helst tidspunkt på døgnet.

Ovenstående situation er blot et eksempel ud af mange, hvor man kan være så uheldig at få stjålet eller glemme sin nøgle og smække døren bag sig. Heldigvis har Frederiksberg, og resten af københavnsområdet flere specialister der kan hjælpe.

Derfor kan det konkluderes, at den lokale låsesmed på Frederiksberg aldrig kan undværes helt. Selvom Frederiksberg ligger meget lavt på listen, over kommuner hvor der bliver begået flest indbrud, vil der altid være tilfælde, hvor man skal bruge ham. Enten hvis man har låst sig ude eller vil sikre sin bolig bedre mod tyveri.