Med god indbrudssikring er risikoen for ubudne gæster minimal

Diverse

Med god indbrudssikring er risikoen for ubudne gæster minimal

Sommerferien er ovre og du slap måske for en ubuden gæst i din dagligstue. Men det betyder ikke at du stadig ikke bør overveje en indbrudssikring. Du skal tænke på, at juleferien også er hvor flest indbrud begås og inden du har set dig om er det december, og du skal til Jylland weekenden over hos familien. Ved at have en indbrudssikring minimeres chancerne for at tyven kommer, når man ikke er hjemme.

Årsagen til at der er stor chance for indbrud i danske hjem, er blandt andet fordi vi danskere ikke er gode nok til at tyverisikre vores hjem. Ved at booke en erfaren låsesmed, kan han rådgive dig til hvad som er sikres i forhold til alarmsystemer når du er udenbys. På den måde kan du sove trygt om natten velvidende at dit hjem er i trygge hænder.

Hvilke muligheder er der for indbrudssikring?

Muligheder for indbrudssikring afhænger af hvilken bolig du har. Der er mange forskellige alarmtyper, systemer, dørlåse m.m. Muligheder er der nok af, men spørgsmålet er, hvad som passer lige præcis til din bolig. Derfor kan du med fordel kontakte en låsesmed som kan hjælpe og rådgive dig til hvilke løsninger som er bedst for dig og din bolig.

Hvad kan du gøre for at holde tyven væk?

Der er mange metoder til hvordan du holde tyven væk. Her er en liste over hvad du selv kan gøre når du ikke skal være hjemme et par dage:

 1. Smid blomsterne ud
  En af de bedste ting du kan gøre, når du tager afsted, er at smide de planter og blomster ud som vil dø mens du er væk. Døde planter og blomster er nemlig det klareste tegn på at du ikke er hjemme.
 2. Luk dørene
  En god idé er at lukke alle dørene. Dette skyldes to årsager. Den ene er at du sænker tyven i han/hendes fart. Specielt hvis de skal skynde sig, og dørene er lukket, kommer det til at tage længere tid for dem at komme ud igen, også hvis du har et alarmsystem. Den anden årsag til at du skal lukke dørene er så tyven ikke kan se hvad der er i de forskellige rum. På den måde er der mindre rum, som kan friste tyven til at begå indbrud.
 1. Træk gardinerne fra
  Indbrudstyvene er ikke dumme. Når gardinerne er trukket ned ved de godt hvad husejerne prøver at signalere. Nemlig, hold dig væk. Og når du signalere; hold dig væk, så betyder det at ejerne ikke er hjemme. Derfor er det en god idé at trække gardinerne fra. Derforuden, hvis tyven endelig er inde, så kan de ikke, når de først er inde, gå og gemme sig derinde. Med fulgt udsyn er man måske heldig at naboen får øje på tyven og ringer til politiet.
 2. Nabohjælp
  Når du skal udenbys, væk en weekenden eller på ferie, så kan det være en fordel at lave en aftale med naboen. Specielt det med at tømme postkassen, kan være en stor hjælp. Meget post i postkassen kan nemlig være tegn på, at du ikke er hjemme. Et smart trick er også at lade naboen fylde sit skrald i din skraldecontainer.Derforuden kan din nabo også vande planterne hjemme hos dig, helst i forskellige tidsum. Hvis tyven holder øje med hjemmet i et par dage, så kan han/hun se at naboen kommer en gang i mellem ind. For tyven kan det på den måde føles for risikabelt at bryde ind, hvis naboen kommer i tide og utide.

 

 1. Undgå høje busker og rækværk
  Har du endnu ikke klippet hækken, så se at få det gjort inden du tager afsted. Høje hække og store rækværk er godt for indbrudstyve at gemme sig i. Så hvis du vil være 100% indbrudsfri, kan du med fordel som én af tingene klippe hækken kort.

Hvordan kommer indbrudstyven ind?

Årligt begås der over 29.000 indbrud. Nedenfor kan du se procentvis hvordan tyven normalt kommer ind boligen:

 1. 20% knuser ruden.
 2. 16% tager listen af ruden og tager ruden ned, så de kan gå lige igennem.
 3. 10% kommer igennem opbrudte vinduer.
 4. 7% kommer igennem hoveddøren
 5. 6% kommer igennem kælderdøren

Det er altså ruderne som er mest udsat for gennemtræning. Dette bør du derfor have i mente når du skal overveje indbrudssikring.

Hvor skal du få en indbrudssikring fra?

Du kan med fordel booke et sikkerhedstjek hos Keypartner. Her kommer de og undersøger din bolig gratis og finder den bedste løsning til at holde tyven ude. Keypartner har kompetente låsesmede med mange års erfaring, og du kan derfor trygt stole på at få den bedste rådgivning om indbrudssikring hvis du vælger dig at benytte Keypartner. Læs mere her! Du kan læse mere om Keypartner og indbrudssikring her!