De fleste ved ikke, hvorfor en CO2 alarm er en vigtig ting

Byggeri

Ved du, hvad en CO2 alarm er, og hvorfor det er en god ting at have? Hvis nej, er det helt normalt. Der er nemlig ikke mange danskere, der har styr på en CO2 alarms brug og formål. Dog er det en ting, der er vigtig at vide, for CO2 kan i værste tilfælde have døden til følge. Der findes naturligt en mængde CO2 i luften, men bliver den for høj, kan det gå slemt ud over vores sundhed. Derfor er det en utroligt god ting at have en CO2 alarm, der kan give os besked, når der er for meget CO2 for vores sundhed i luften. Da vi hverken kan se eller lugte CO2, er det nødvendigt at have teknologisk udstyr, der kan hjælpe os. En CO2 alarm kan blandt andet fås hos Hammer Electronic, der er forhandler af en række gode produkter inden for måleudstyr.

Hvor kan man have gavn af en CO2 alarm?

Det vil oftest ikke være nødvendigt med en CO2 alarm i hjemmet. Da der ikke opholder sig særligt mange mennesker i hjemmet, baseret på størrelsen, samtidig med at man ofte lufter ud, vil der som oftest ikke komme for meget CO2 i luften i det private hjem. Til gengæld er der andre steder, hvor det giver god mening at have en CO2 alarm. Eksempelvis i maskinrum samt køle- og fryserum, som man blandt andet vil finde i supermarkeder. Her kan en utæthed i fryse- eller køleanlægget gøre, at CO2 indholdet i luften bliver for højt. Har man ikke en CO2 alarm til at give besked, kan det være svært at opdage, og opdager man det ikke, kan det have en dødelig udgang for dem, der opholder sig i rummet. I dette tilfælde er en CO2 alarm altså en livsreddende foranstaltning, der giver os besked om et for højt indhold, som vi ikke selv kan opdage.

For meget CO2 skader indlæringsevnen

På skoler og arbejdspladser giver det også god mening at have en CO2 alarm. Da man er mange mennesker samlet på lidt plads, kan ilten hurtigt blive brugt op i lokalet, og CO2 niveauet vil derfor stige. I udendørsluft ligger indholdet af CO2 på ca. 400 ppm. Kommer niveauet indendørs op på bare 1000 pm, vil det gå ud over velværet hos dem, der opholder sig i rummet. Indlæringsevnen vil også falde med 20%, hvis der ikke foretages en udluftning. Det er en stor ulempe i både skoler og på arbejdspladser. Derfor kan det mange steder godt betale sig at investere i en CO2 alarm.