Få en permanent hårfjerning og selvværdet tilbage

kosmetisk behandling

nygartI min klasse havde jeg en klassekammerat, der voksede op uden noget hår. Og her mener jeg ikke bare uden noget hår på hovedet. Han havde ikke noget hår overhovedet. Hverken øjenvipper, øjenbryn, skæg eller kropsbehåring. Han blev desværre mobbet rigtig meget af de andre drenge, og jeg har hørt, at han har haft det rigtig svært i hans voksenliv. Med god grund.

Jeg er i den modsatte grøft. Jeg er en af de kvinder, der vokser og vækster særdeles meget hår. Især er jeg rigtig ærgerlig over min hårvækst i ansigtet – specielt på mine kinder og overlæbe. Da jeg har en boliviansk far og en mørkhåret mor, har jeg selv arvet den mørke hårfarve og en meget tyk og genstridig hårtype. Og lige præcis derfor ses det også tydeligere på mig, at jeg har relativt meget uønsket hår i ansigtet.

Heldigvis findes der en løsning på mit problem. Inden længe skal jeg ind på Nygart Privathospital og have foretaget en permanent hårfjerning.

Hårvækst der skyldes hormonelle forstyrrelser

Inden min behandling har Nygart Privathospital været meget behjælpelige med information vedrørende proceduren for permanent hårfjerning. Og jeg er sammen med Nygart Privathospitals ansatte kommet frem til, at min overproduktion af hårvækst i ansigtet særligt skyldes hormonelle forstyrrelser. Her er Nygart Privathospital faktisk en af de få private hårfjerningsklinikker, som også er behjælpelige med informationer om udredning af hormonelle forstyrrelser.

På landsplan har det vist sig, at ca. 45 % af de kvinder, som søger behandling for uønsket hårvækst i ansigtet, lider af en ubalance i hormonsystemet som fx PCOS. Det er derfor vigtigt, at man altid bliver undersøgt korrekt, hvis den uønskede hårvækst skyldes hormonelle forstyrrelser.

Metoden til permanent hårfjerning hos Nygart

Det har kunnet lade sig gøre siden midten af 1990’erne at få foretaget en permanent hårfjerning. Metoden til permanent hårfjerning kaldes IPL, som står for intensiv, pulserende lys. IPL er en lasermetode, hvor højenergilys ødelægger selve hårfolliklen og hårvæksten reduceres herefter permanent – dvs. der sker en permanent hårfjerning. Men da det langt fra er alle håranlæg, der er aktive og i vækst på samme tid, er det nødvendigt med flere behandlinger, hvis der er et ønske om at reducere hårvæksten så meget, som det er muligt. Hos Nygart Privathospital siger man, at der ca. skal fire til fem behandlinger til, hvorefter patienten gennemsnitligt vil opleve en reducering på 50 % af hårene. Også derfor skal man regne med, at man skal igennem et sted mellem fire til ti behandlinger for permanent hårfjerning med et interval på to til fire måneder. Antallet og hyppigheden af behandlinger er afhængig af, hvor på kroppen patienten skal have fjernet hår. Desuden varierer effekten fra person til person. Behandling af ryg og ben kræver sædvanligvis flere behandlinger, fordi områderne er væsentlige større end fx i ansigtet.

Ligesom historien med klassekammeraten, der led af mangel på hårvækst – en lidelse som i fagterminologien kaldes Alopeci Universalis, kan uønsket og en heftig produktion af hår, bl.a. forårsaget af hormonforstyrrelser, være opstand til lige så dårlig selvværd og mobning af mennesker, der lider af det.

Det er her Nygart Privathospital med en permanent hårfjerning med IPL metoden kan gå ind og hjælpe dig med at få dit selvværd tilbage og et udseende, som du er glad og stolt af. Det er absolut værd at få foretaget en permanent hårfjerning, hvis problemet med uønsket hårvækst netop er kommet så vidt, at det er skyld i dårlig selvværd eller mobning. Samtidig behøver patienter, der ønsker en permanent hårfjerning hos Nygart Privathospital, ikke at frygte for, at behandlingen er særlig smertefuld. Flere patienter, der har fået foretaget en permanent hårfjerning med IPL metoden, beskriver det, som små, varme prikker i huden eller som små elastik-svirp mod huden. Herefter er der flere, der oplever en varm fornemmelse i huden, hvorefter der kommer en kortvarig let kløe på det område, hvor behandlingen er blevet foretaget. Graden af ubehag afhænger også af, hvilke områder der behandles, og hvor mørke og kraftige hårene er.