Emil Raun: En vigtig brik hos Varda aps

Erhverv

Emil RaunEmil Raun er sammen med Jens Mygind Bertelsen stifteren af Varda aps, der ligger i Tommerup på Fyn. Varda aps er navnet på et privat jobcenter, som de to herre opstartede tilbage i 2010. I Varda aps er det primære mål for Emil Raun og hans kompagnon Jens Mygind Bertelsen at få mennesker i job. Og netop derfor betragter både Emil Raun og Jens Mygind Bertelsen deres job hos Varda aps som både essentielt og betydningsfuldt. Beskæftigelse er nemlig med til at give mennesker mening tilbage i deres liv og en følelse af at være nødvendig og efterspurgt. Jens Mygind Bertelsen og Emil Raun har i deres tid som de to ansvarsledende hos Varda aps været med til at vende situationen for mange mennesker fra at gå som arbejdsløs uanset årsag og til at komme i beskæftigelse og administrere et reelt job.

Oplevelser fra Emil Rauns tid i USA er nyttigt hos Varda aps

Emil Raun har, inden han stiftede Varda aps sammen med hans kompagnon, arbejdet som både souschef, konsulent, integrationschef, forstander og direktør inden for områder som kommunal sagsbehandling, socialpolitiske processer og administration. Derudover har Emil Raun rejst en del og har her oplevet bagsiden af medaljen af bl.a. det amerikanske samfund. Emil Raun har blandt andet oplevet, hvordan fattigdom forårsaget af mangel på beskæftigelse kan ødelægge liv og familier. Emil Raun rejste ikke kun rundt men arbejdede faktisk også i forskellige stater i Amerika på hans 14 måneder lange rejse.

Hos Varda aps er Emil Raun en kompetent sparringspartner og rådgiver

Dette kendskab til menneskelige vilkår fra bl.a. hans tur i Amerika har givet Emil Raun en god forståelse for og indsigt i de primære målgrupper, som Emil Raun møder og rådgiver i Varda aps hver eneste dag. Emil Raun har i gennem tiden både fået en faglig og teoretisk forståelse for hele det socialkommunale felt og beskæftigelsesområdet og kombineret med kendskabet til menneskelige vilkår og værdiskabelse er Emil Raun en vigtig brik på Varda aps og en yderst kompetent sparringspartner og rådgiver for jobcenteret Varda aps’ besøgende hver dag.