Danske Bank giver ny rabat til boligejerne i hele Danmark

Bolig, Erhverv, Forsikring, Rådgivning

Boligpriserne har været støt stigende de seneste år. Men nu kan 20.000 danske boligejere glæde sig over, at bidragssatsen – for kunder, med afdragsfrie lån og en belåningsgrad under 60 % – falder.

Danske Bank vil som de eneste sænke prisen. Bidragssatsen har, modsat boligpriserne, været faldende for boligejere i Københavnsområdet i flere år, men nu har den gode nyhed bredt sig til resten af landet i 2018. Det skal også nævnes at Realkredit Danmark, som er under ejerskab af Danske Bank, sænker prisen, fordi pristillægget for mange lån, danske husejere har, er sat op. Det er sket som en naturlig konsekvens af finanskrisen, men omkostningen ser ud til at blive opvejet af den nye bidragssats.

Rabat til boligejere

Danske boligejere får dermed flere penge mellem hænderne.

De danske boligejere kan helt præcist se frem til en besparelse på 0,22 % for tillægget, så den falder fra 0,32 – 0,10 %, hvis belåningsgraden er under 60 %. Det lyder måske ikke af meget for den almindelige dansker, men det betyder faktisk flere tusinde kroner i besparelse om året. Hvis en boligejer har et lån på 2 millioner kroner, er besparelsen på over 3.000 kroner om året – vel og mærke efter skat. Det er en lille sum penge, der kan mærkes hos mange familier.

Flere penge til danske husejere er godt for hele boligmarkedet. Det kan således give flere investeringer fra boligejernes side af, mens de rette forsikringer, reparationer og vedligeholdelse kan erhverves og foretages.

Boligerne får flere penge

Rabatten gælder kun, hvis belåningsgraden forbliver under 60 %¨

Danske Bank konkretiserer, at deres rabattilbud til danske boligejere kun gælder, hvis belåningsgraden forbliver under 60 %. De nye boligregler, der trådte i kraft i 2018 er en medvirkende faktor, men det er i høj grad Realkredit Danmark, der selv har bestemt det.

Andre realkreditinstitutter følger ikke trop, lyder det fælles fra blandt andet Nykredit, Nordea Kredit m.fl.

Listen over de kommuner med flest familier, der drager fordel af den nye bidragssats:

  • København

  • Århus

  • Gentofte

  • Frederiksberg

  • Aalborg