Casper Lars Tingkær – Iværksætteren fra Odense

Erhverv, Rådgivning, Sundhed

Casper Lars Tingkær2Casper Lars Tingkær betragter sig selv som en iværksætter, da han har en ildsjæl og et stort drive.

For Casper Lars Tingkær startede det hele i 1998, hvor han dimitterede med en Højere Handels Eksamen fra Tietgen skolen. Herefter gik det stærkt for Casper Lars Tingkær, hvor han allerede i 2001 fik titlen som merkonom fra Niels Brock. For også at få et udenlandsophold på CV’et tog Casper Lars Tingkær en bachelor i England i årene 2003-2005. Han kunne derfor nu skrive BA (Hons) Strategy & Management fra De Montfort University i Leicester på sit CV.

Som det så ofte er tilfældet med uddannelse, så er det ofte godt at kombinere teoretisk og praktisk viden. Således startede Casper Lars Tingkær sin karriere i en modetøjsvirksomhed og kom efterfølgende til at arbejde for en producent af tøj. I stedet for at fortsætte sin karriere her, valgte Casper Lars Tingkær at skifte branche, da han ikke følte, at det var her, han hørte til.

For Casper Lars Tingkær åbnede sig en mulighed for en elevstilling og fra Maj 2000 til april 2001 blev Casper Lars Tingkær trainee i Missionpharma A/S.

Stort forretningstalent

Casper Lars Tingkærs forretningstalent har aldrig fejlet noget, og allerede efter hans traineeforløb blev han Country Manager i Missionpharma. Stillingen som Country Manager besad han herefter fra 2001 til 2004.

Med en sans for forretning og en ildsjæl for at opnå mere med sin karriere var det på tide for Casper Lars Tingkær at søge nye jagtmarker. Casper Lars Tingkærs brede erfaring indenfor medicinalbranchen skaffede ham ledende stilling som Managing Director hos Nordic Medical Solutions ApS I April 2012.

Sideløbende med sin karriere har Casper Lars Tingkær også fået luftet sit iværksættergen, hvor han siden 2014 har været meget fokuseret på at skabe noget på egen hånd. Således har Casper Lars Tingkær været med til at skabe fire succesfulde virksomheder, hvoraf den ene blev solgt videre efter tre år.

Spændingen og drivet ligger for Casper Lars Tingkær i at skabe noget helt fra start. Som Casper Lars Tingkær selv beskriver det, er det en speciel følelse at se i virksomhed tage form helt fra begyndelsen. Selv opgaven og udfordringen med alle usikkerhederne i starten og alle de ubekendte faktorer, man skal tage stilling til.

Iværksætteren Casper Lars Tingkær

Når man hører om de forskellige iværksætterprojekter Casper Lars Tingkær har været involveret i, forbinder man hurtigt hans personlighed med ledelse. For Casper Lars Tingkær er ledelse da også et vigtigt redskab, når man skal starte noget nyt op fra bunden af. Casper Lars Tingkær er overbevist om, at man ikke skal være bange for at tage ansvar, der er fundamentet for en længerevarende succes i en virksomhed.

Korrekt ledelse er for Casper Lars Tingkær langt hen ad vejen et spørgsmål at forstå ens medarbejdere. Medarbejderne er omdrejningspunktet i alle virksomheder, og de kan hurtigt overses, når det går stærkt. Medarbejderne skal motiveres, og Casper Lars Tingkær har haft stor succes med at få dem til at indgå teams og samtidigt få det bedste frem i hvert enkelt individ. Som Casper Lars Tingkær beskriver det, er det en af de vigtigste opgaver som en leder. Specielt når det går stærkt i virksomheden er det vigtigt for Casper Lars Tingkær, at alle ansatte føler motivationen, og ikke overses. Som mange andre har Casper Lars Tingkær valgt at lade sig inspirere udefra, og i Casper Lars Tingkærs tilfælde er inspirationen kommet fra ledelses ”guruen” Jack Welch. Jack Welch er specielt kendt for sine ledelsesstrategier, der var specielt innovative.

En spændende fremtid

I dag står Casper Lars Tingkær som en 39 årig, der stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Det er kun tiden, der kan vise, hvilke nye iværksætterprojekter Casper Lars Tingkær i fremtiden kan være med til at starte op. En ting er dog sikkert – iværksættereventyret er ikke slut for Casper Lars Tingkær endnu. Hvis den næste ide ikke er på tegnebrættet på Casper Lars Tingkær endnu, så skal den nok komme det.

Forretningsmanden Casper Lars Tingkær, der oprindeligt er fra Odense er i dag bosat i København. Når Casper Lars Tingkær har et pusterum fra arbejdslivet, får han tiden til at gå med familien og sport. Casper Lars Tingkær holder meget af at spille fodbold og squash, der hver især er gode sportsgrene til at få hjernen til at koble af.