Brian Gade om, hvorfor Vejle er byen for ham

Blogging, Bolig, Diverse, Erhverv

Brian Nielsen husVejle har, siden han som 18 årig flyttede dertil, været, hvor Brian Gade har sit hjerte. Oprindeligt kom Brian Gade fra Børkop, en lille by beliggende mellem Vejle og Fredericia. Børkop var for Brian Gade et dejligt sted at vokse op, men han blev i teenageårene alligevel træt af den lille by, og ønskede noget større. Hvilket som sagt, for Brian Gade, blev Vejle.

Vejle

Vejle er geografisk placeret i, hvad der kaldes trekantsområdet, i det sydøstlige Jylland. Brian Gade bor stadigvæk i Vejle med sin familie, hvor det er planen at de skal forblive. Vejle er desuden også tæt på Børkop (Børkop ligger i vejle amt). Dette placere Brian Gade tæt på sin familie, som han er meget tætte med og ser hver uge. Hvilket er lettere, når afstanden er kort.

Vejle Fjord

Vejle er kendt for sin natur. Især Vejle fjord. Vejle fjord er en 22 km. lang fjord der strækker sig fra Vejle til Trelde Næs på sydsiden, og Juelsminde på norsiden.

Vejle fjord har desuden flere gange oplevet hvaler i farvandet.

Det var også Vejle fjord der lokkede Brian Gade, da han i sin tid besluttede sig for at bygge et hus nær Vejle fjord. Grunden skulle dog vise sig at være for stejl til bebyggelse, men dette stoppede ikke Brian Gade, der fik 76 vognlæs sand kørt ud til grunden, og skabte dermed et solidt fundament. Dette betød Brian Gade kunne realisere sin drøm, om at bygge et hus ved Vejle fjord med udsigt til broen. Huset blev bygget, og det blev præcis som Brian Gade ønskede det, hvilket han igennem sit arbejde med boliger havde klare ideer om.

Huset viste sig at tiltrække nok opmærksomhed, til at BoBedre lavede en artikel om det.

Vejle natur

Sammen med den 22 kilometer lange fjord er Vejle mest kendt for sin smukke land natur. Lange dalstrøg og stejle skovbeklædte skrænter gør Vejle til et optimalt sted for dem, der ønsker at nyde naturen. Brian Gade holder meget af motion, og det smukke landskab gør det optimalt for Brian Gade at løbe ture i. En hobby han finder, er god for hovedet såvel som kroppen. Brian Gade kan starte en løbetur med flere problemer i tankerne, end når han vender hjem.

Vejle industri

Vejle by er Vejle kommunes økonomiske og kulturelle centrum. Og er som en del af vækstcenteret i trekantsområdet fyldt med industri, servicefag og handel.

Som mange andre byer har Vejle historisk set været meget afhængig af industrien. Der fokuseres i dag mere på servicefagene, viden virksomheder og handlen. Industrien var for Vejle dengang bomuld. Vejle var en stor spiller inden for tekstil industrien.

Handlen er også, hvor Brian Gade har gjort sin karriere i form af hans handel med boliger.

I dag er Vejle blevet hjem for mange nystartede IT-virksomheder. Hvilket i folkemunde har banet vej for beskrivelsen af Vejle som Danmarks Silicon Valley, efter det Amerikanske Silicon Valley, der er hjem for de største IT giganter i industrien, herunder Google, Adobe og Apple.

Det er let at se, hvorfor Brian Gade holder af Vejle.