Begravelses Service hjælper dig med valg af gravsted

Begravelse, Diverse

begravelses serviceHvis du er i den triste og sørgelige situation, at du står med et dødsfald af enten familie, venner eller bekendte og skal vælge gravsted, bliver du for alvor konfronteret med et valg, der ikke nødvendigvis er sjovt at træffe. I nogle tilfælde er et dødsfald mere ”lykkeligt” end i andre, da ældre jo sagtens kan dø lykkelige af alderdom.

Uanset hvad årsagen til dødsfaldet er, kan det være rart at have hjælp med på sidelinjen, når der skal vælges type af gravsted – og det er lige netop her, at begravelsesforretningen Begravelses Service kan yde bistand. Begravelses Service er en af de største begravelsesforretninger i Danmark med kontorer på både Frederiksberg, i København, på Amager, i Hellerup, Søborg og Nykøbing F. Alle bedemænd, der er ansat hos Begravelses Service, er specialister i at rådgive om bisættelser og begravelser, men derudover også i valg af gravsted. Nogle gange er man så uheldig at stå i den situation, at man ikke ved, hvilken slags gravsted den afdøde ønskede, hvorfor man selv står med valget. Hvis du synes at dette valg er svært, giver Begravelses Service dig her en oversigt og uddybning af, hvilke forskellige muligheder der findes, når det kommer til gravsteder.

Gravsteder – Begravelses Service guider dig

Overordnet set kan man i Begravelses Services guide i gravsteder se, at der findes to forskellige slags gravsteder: det kendte og det anonyme gravsted. Et kendt gravsted er blot et normalt gravsted på en kirkegård, ligesom dem du ser i hobetal, når du går ind på en kirkegård. Et anonymt gravsted går også under navnet ”de ukendtes grav”, hvilket er en fælles gravplads for folk, der ikke ønsker for eksempel en gravsten, hvor pårørende kan lægge blomster.

Beskrivelser af de forskellige typer gravsteder

Traditionelt gravsted

Af kendte gravsteder findes blandt andet den helt traditionelle, som du lige præcis kender fra kirkegårde. Ifølge Begravelses Service er et traditionelt gravsted et gravsted, der har sin egen individuelle afgrænsning på en kirkegård med plantning og gravsten. På denne type gravsteder fortæller Begravelses Service, at der typisk er plads til at nedsætte flere urner eller flere kister, hvis dette ønskes.

Fællesgravsted

Udover det traditionelle gravsted fortæller Begravelses Service også, at man kan vælge det, der kaldes et ”fællesgravsted”, hvilket er en placering på et fælles græsanlæg, som holdes ved lige af kirkegården selv. Vælger man denne mulighed, vil man ifølge Begravelses Service på kirkegårde have muligheden for at placere en liggesten på graven.

Det, der blandt andet kendetegner denne type gravsted er ifølge Begravelses Service, at de pårørende kan deltage og overvære, når kisten eller urnen sættes ned i gravstedet efter selve afskedsceremonien. Normalt erhverves denne type gravsted for minimum 10 år, hvis man nedsætter en urne og minimum 20 år, hvis man vælger at nedsætte en kiste.

“De ukendtes grav”

Som tidligere beskrevet af Begravelses Service, bruges denne term ofte som betegnelsen for et anonymt gravsted. Faktisk har mange kirkegårde i Danmark i dag valgt at kalde denne type gravsted for “askefællesgrav”. Ifølge Begravelses Service vælges denne type gravsted ofte af den afdøde selv eller af pårørende, der ved, at den afdøde ikke ville ønske for megen opmærksomhed med en liggesten eksempelvis.

Når den afdødes urne nedsættes i et askefællesskab, får de pårørende ikke at vide, hvor på kirkegårdens fællesareal den nedsættes. Det er, på grund af anonymiteten, ligeledes heller ikke muligt at deltage, når urnen nedsættes.

Begravelses Service guider også dem, der ikke ønsker et gravsted

SkalBegravelses Service du bisætte eller begrave en afdød, der ikke har haft noget ønske om, at få et gravsted, er der stadig en mulighed, der kan gøre det hele lidt ceremonielt. I stedet for et gravsted kan du nemlig vælge, at få spredt den afdødes aske over det åbne hav, hvis du har fået skriftlig tilkendegivelse herom.

Ifølge Begravelses Service skal en askespredning foregå over ”åbent vand”, hvilket betyder, at det skal ske over havet, større fjorde eller over bugter. Det er således ikke tilladt at sprede asken over en sø.

Begravelses Service har megen erfaring med askespredning, og de fortæller, at det er de efterladte, der skal sørge for at få asken spredt, samt at dette skal foregå uden at vække opsigt. Hvis ikke de pårørende selv ønsker at stå for spredningen, kan Begravelses Service arrangere at asken spredes.

Har du yderligere spørgsmål omkring, hvilke muligheder du har i forhold til valg af gravsted eller lign, er du meget velkommen til at kontakte Begravelses Service. Du kan også følge Begravelses Service på Facebook, Twitter og LinkedIn.