5 praktiske ting du skal overveje når du køber et nyt køkken

Diverse

Et nyt køkken er en stor beslutning, som kræver omhyggelig planlægning. Det er både i forhold til det praktiske såvel som det udseendemæssigt. I dette indlæg har jeg opsat 5 ting, du skal huske og tage stilling til, når du vælger at købe et nyt køkken.

1. Hvordan bruger du dit nuværende køkken?

Når du vælger at købe et nyt køkken, er der som sagt mange beslutninger som der skal tages stilling til. Det er altså en god idé at bruge lidt tid på at planlægge de praktiske ting. Et godt sted at starte, er at vurdere hvordan du bruger dit nuværende køkken? Bruger du mange timer i køkkenet? Laver du mad af pligt eller fornøjelse? Hvad fungerer godt og hvad fungerer ikke så godt, i dit nuværende køkken? Du bør også overveje de daglige rutiner. Hvem og hvor mange laver mad? Hvor mange skal du lave mad til? Er familien oftest samlet i køkkenet når I står og laver mad, eller er det kun de voksne som kokkerer?
På den måde kan du vurdere, hvilke elementer som er vigtige, og hvilke som ikke er. Hvis I ofte er mange som laver mad ad gangen, så kan det være en fordel med meget plads og måske en dobbeltvask? Hvis børnene også gerne vil opholde sig i køkkenet under madlavningen, kan det være smart med en køkkenø, hvor de evt. kan sidde og lave lektier eller være på computeren. Alt dette kan male et godt billede af hvordan et nyt køkken skal indrettes.

2. Budgettet skal fastlægges, før man vælger et nyt køkken

Når du skal til at vælge et nyt køkken, afhænger det også af budgettet. Inden du vælger køkkenet skal du derfor have sat dig ned, og finde ud af hvad der er råd til. Et køkken bliver oftest en del dyrere end hvad man havde regnet med, så sæt det hellere for højt. På den måde kan vælge ud fra hvad budgettet rækker til, så man ikke forelsker dig i for dyre løsninger. Jo bedre og detaljeret du laver et budget desto nemmere bliver det at vælge køkkenet, og få det som du gerne vil have det. Du kan med fordel, når du skal fastlægge budgettet, stille dig selv følgende spørgsmål:

1. Hvem fjerner det nuværende køkken?

2. Er nogle af de faste installationer, som skal fjernes eller blive?

3. Skal du have et nyt loft eller beholde det gamle? Skal du have loftet sænket til halogener eller løftet til en stuk?

4. Skal du beholde dit nuværende gulv eller skal du også have et nyt gulv?

5. Maler du selv, eller skal du have en maler til at male væggene?

6. Skal der laves nye vinduer, fjernes vinduer, laves vinduer eller døre?

7. Skal du have en elektriker til at hjælpe dig?

8. Skal du have en VVS’er til at hjælpe dig?

9. Hvad koster dit nye køkken medregnet nye hårde hvidevarer, møbler, lys etc.?*

10. Hvem skal monterer køkkenet?

Når du har stillet dig selv ovenstående spørgsmål, og fundet priser på diverse aktiviteter, kan du begynde at tilrettelægge dit budget.

 

3. Når du skal vælge et nyt køkken

Når du skal vælge dit køkken, kan det være smart at blive rådgivet af en køkkenkonsulent. Han / hun kan give dig en masse inspiration, nye idéer og løsninger til køkkenet, som du måske ikke i første omgang selv havde tænkt på. Man kan også få en arkitekt til at kigge på rummet, og tegne hvordan drømmekøkkenet skal se ud. En byggesagkyndig kan også være fordelagtigt at involveret i opstartsfasen. Et større køkkenprojekt kan være svært og uoverskueligt at holde styr på. Derfor kan en byggesagkyndig hjælpe dig med at styre projektet og fører kontrol, så alt bliver gjort efter bogen. På den måde vil der også være mindre chance for fejl og mangler i sidste ende.

 

4. Få styr på din forsikring inden du får et nyt køkken

Når du skal have lavet et nyt køkken er det vigtigt at kontakte dit forsikringsselskab og underrette dem om dit køkkenprojekt. Specielt hvis det nye køkken kræver at du bygger huset om. Ellers kan du risikere at din husforsikring ikke dækker hvis der eksempel opstår brand eller storm.
Når du får nyt køkken er det også en god idé at tegne en entreprise- eller all risk-forsikring. Her er du sikret mod tyveri af byggematerialer, skader på byggeriet etc. Normalt dækker køkkenfirmaets- eller håndværkernes forsikring den type skader, men det viser sig nogle gange at de ikke altid er så godt forsikret. Derfor kan det være rart at være dækket selv, så man kan sove trygt om natten.

5. Tjek for fejl og mangler

Til sidst når køkkenet er færdigt, kan det være klogt at udforme en afleveringsforretning. En afleveringsforretning går ud på at du sammen med håndværkerne, køkkenfirmaet og din byggerådgiver gennemgår fejl og mangler som skulle have været opstået undervejs. Når du har udformet afleveringsforretningen, skal projektlederne lave en plan over udbedringerne etc.

Hvilket køkkenfirma skal du vælge når du skal have et nyt køkken?

Der er mange køkkenfirmaer at vælge imellem, og det afhænger også af hvordan dit køkken skal være. Et køkkenfirma som leverer top kvalitet og skræddersyer løsninger til deres kunder er Haus & Honey. Haus & Honey. Du kan få en uforpligtende samtale med en af Haus & Honey køkkenkonsulenter og sammen finde frem til dit drømme køkken. Du læse mere her!